Candátové Beaulieu pro 4 lidi

24.09.2011 20:20

700g candáta (nebo jiné ryby) 4filety nebo 2 větší,

100g másla,

1 žloutek,

50g prosáté strouhanky,

3 šalotky,nakrájené najemno,

1dl petržele, nasekané,

3dl suchého bílého vína

sůl, pepř (nejlépe z mlýnku)

eventuelně trochu vývaru (klidně kostička)

Troubu ohřejte na 250C. Smíchejte máslo, žloutek, strouhanku, šalotku a petřžel a doplňte dle chuti solí a pepřem. Položte file na máslem vymazanou pečící tentononc a rozprostřete na ně umíchanou hnotu. A pečte :) nádherně to voní. Podlívejte vínem evntuelně vývarem a víno do sebe. Servírujte přímo a nejlépe s uvařenými bramborami. Přejeme dobrou chuť :o)