Kanelbullar
Kanelbullar
Čas: 2 hodiny na ca: 25 kusů
Potřeba také: košíčky na mufinny :o)
Co je potřeba: na těsto:
25 g droždí 75 g másla nebo margarin 2 1/2 dl mléka
1/2 dl cukru 1 kávová lžička mletého kardamonu
špetka soli ca 7dl hladké mouky
Náplň:
50g másla nebo margarinu 1/2 dl cukru 1 kávová lžička mletou skořici
Napotření: 1 vejce
Na ozdobu: kuličkový cukr který co vím je jen ve Švédsku :o(
Jak na to:
Rozdrob droždí do mísy. Rozpusť máslo a přidej mléko a míchej a ohřívej na 37C (teplota prstíků).Rozmíchej droždí v troše těstovétekutiny a přidej poté i vše ostatní.Přidej sůl, cukr a kardamon. A promíchej. Klidně si pomož elektroniky nebo ručně většinu mouky aby se těsto bylo měké a lehké (nadýchané). Přikrijte mísu utěrkou a nechte kynout ca 30 min.
Udělej si náplň. Smíchej si máslo, cukr a mletou skořici.
Vyndej těsto na pracovní plochu kterou si posipte moukou a hezky si ho rozválejte do hladka na velikost ca 20x50. A namažte po celém těstě náplň a srolujte :o) Dále nařežte tak 1 1/2 cm tlusté části, které po jadné vložíte do košíčků. Nechte ještě 30min kynout.
Potřete opatrně našlehaným vejcem. A posipte perličkovím cukrem pokud ho máte, nebo si je ozdobte podle sebe.
Vložte do vyhřáté trouby na 225 C na ca 8 -10 minut.
Potom vyndejte a nechte vychladnout pod utěrkou.
A teď buď všechno sníte, nebo můžete dát do plastového pytlíku a zmrazit. Pro náhodné návštěvy. :o) Kdyby třeba šli Páťa a Honza náhodou kolem hihi.... :o)